13.07.2010

Beze (Tavuk Sütü)

Selamlar sevgili GönülKolik Dostlarım, sizlerle evde yapabileceğiniz beze tarifini paylaşmak istiyorum, çok kolay malzemesi az, özellikle şekerli tatlara düşkün olanlar için hemen hazırlanabilecek ve tadılacak bir tarif.
Çocukluğumda pastaneden tavuk sütü diye ismiyle de satıldığını hatırlıyorum, bu isimle bilenler varsa anılarımızı da tazelemek istedim, tavuk sütü adını da o sebepten ilave olarak yazdım. Haydi, bakalım mutfağa giriyoruz, kolay gelsin.

Malzemelerimiz:
2 yumurta akı
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya

Yapılışı:
Yumurta aklarını derince bir kasenin içinde pudra şekeri vanilyayı da ilave ederek bütün malzemeyi mikserle köpürene kadar hatta katılaşana kadar çırpıyoruz, çırparken şekli bozulmuyorsa kıvam tamam demektir.

Bir tepsi içerisine yağlı kağıt bırakın veya düz beyaz kağıt da oluyor, ister krema pompası ile ister kaşıkla şekil verdirerek malzemeyi bitirelim, önceden iyice ısıttığımız fırına bezeleri verdikten 5 dakika sonra kapatalım, bezeler kısa bir süre içinde kabaracaktır sararmadan fırından alın.
Afiyet olsun.

Melis Gönül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder